06 ноември 2007

welcome

Може би вече сте видяли новото светлинно, информационно табло на Цариградско шосе, поставено на 200-300 метра след спирка "Окръжна болница" към Орлов мост. То се появи 2-3 седмици преди изборите. Тъй като всеки ден се прибирам от работа по цариградско бях свидетел на целият процес по поствянето - от първата копка до изгрева :) Всеки ден прибирайки се от работа, следяхме важната информация, която то сигнализира. Виждахме едни и същи надписи:
"ДОБРЕ ДОШЛИ В СОФИЯ"
"WELCOME TO SOFIA"
Сигурно на гражданите от Младост и Дружба им е много приятно всеки ден да ги поздравяват с добре дошли в града, в който живеят.
Следващият надпис гласи следното:
"ТРАФИК"
"TRAFFIC AHEAD"
Мисля, че за никого информацията за задръстване по Цариградско не е нова, особено когато се движиш с 20км/ч в лява лента.
Ние бяхме свикнали с надписите, тъй като всеки ден бяха едни и същи.
Но един ден, прибирайки се от работа с видният авиоинжинер, самолетен архитект, мой приятел и колега, обсъждайки новите разработки на делтапланер с ядрено гориво, излитащо с ракетен двигател, видяхме нов надпис, който мигаше заплашително:
"АСУД"
"ASUD"
В миг разработките по делтапланера бяха забравени, малко се поодървихме, той стисна воланчето и настана тишина. Бах мааа му!!! Възкликнахме в един глас и се разцепихме от смях. Но какво трябваше да значи този надпис, никой не знаеше. Циклихме бая и предложението на седящият на първи ред, лява седалка беше:
-Това ще да е Автоматична Светофарна Уредба за Движението или нещо от сорта.
На следващият ден се допитах до Гуги и излезнаха страхотни неща за тази абревиатура:
1. "Автоматизирана Система за Управление на Делата"
2. "Автоматична Система за Управление на Движението"
А, какво точно трябва да ни извести таблото никой не знае.
Скоро даже обяснявах на един флейтист, един индианец, един куповач на остров и един дърти денсър какво гласи абревиатурата, тъй като и те доста се бяха озадачили.

3 коментара:

nickey каза...

муахахахах! дърти денсър!!!!!
тц тц тц

а иначе АСУД ок, ама пак като лафехме е мноо интересно какво значи ASUD !!
Туй като не мое да е "Avtomatizirana Sisitema za Upravlenie na Dvizhenieto", оти туй ако го каиш' на един хамериканец, ше те погледне 2 пъти и ше замине в етиопия, за тва според мене ASUD значи:

"Ask my Sister for Unlimited Drugs"

eddito каза...

хахах :)
Що да не може?
Нали имаше един знак "Izlizane"
Нищо чудно и това да е "Avtomatizirana Sisitema za Upravlenie na Dvizhenieto" :)

Анонимен каза...

100% e tva
Teq nashte sa tolkova typi che vyobshte nema da se iznenadam
majo