11 февруари 2008

Monkey business

Преди няколко седмици случайно чух по радиото решението на парламента по един иначе така горещ въпрос, коментиран ежедневно от неспокойни граждани. Гласувана е забраната за отглеждане на маймуни извън зоологическите градини. Също така, ако имате куче в двора, трябва да му осигурите 5 метра тел или въже за свободно движение. Ако кучето е в апартамент трябва да се осигурят 6кв. метра пространство. Представих си веднага дебатите и споровете в парламентарната зала по тези важни въпроси. За съжаление мечтите ми за съжителство с маймунка се изпариха мигновено. Интересно е също как са решили, че на едно куче са му достатъчни точно 5 метра въже. Но на това някои му викат "know how", демек "кой го мое си го мое" :)
Аз от политика не се интересувам... Но тези дни случайно попаднах на Евродоклад for Dummies (от англ. не толкова запознати, информирани индивиди по иначе интересни за тях теми). В него без много зор може да се забележи къде се намира светлината в нашия БГ тунел. Хубавото, е че поне я има. Та интересното, е когато сравним въпросите, които се решават и гласуват в парламента с въпросите, които трябва да се решават.
По този повод се сетих и за един стар концерт под надслов "накъде вървим, накъде отиваме", на сборна формация от доста известни БГ изпълнители.

Няма коментари: