29 януари 2008

Голема мъгла

На тази статия се натъкнах съвсем случайно. Това е статия във вестник "Телеграф" от 25.01.2008г. показващ учебник по "Авиационна метеорология" изпълнен с доооооста бих казал грешки.
Да си призная едно време ми беше много смешно, докато го четях, заради наличието на думи като: "снег", "резко", "редко" и безброй други. С колегите ги цитирахме и прихвахме дружно да се смеем. "Оценя" също e бисер от тази поредица учебници. Има и още, но дано да съм ги забравил...
Тогава се смяхме, но докато четях статията не ми беше хич смешно:

" Учебник, по който се подготвят бъдещите въздушни пилоти, авиоинженери и ръководители на полети от Техническия университет в София, буквално прелива от правописни грешки."
"Още с разгръщането на първите двайсетина страници на очи се набиват думи и изрази като "редко", резък наклон", "по-голем мащаб". Диалектните думи са гарнирани с редица правописни грешки като "ноща" и "крайща", а на техния фон сбърканите пълни и кратки членове дори не правят впечатление."

... и аз го четох и аз съм от калъпа :)

2 коментара:

Vens каза...

Вероятно този учебник е оставил незаличими следи в психиката на онзи "пилот" от рекламата, дето вика за едно лекарство, че помагало на мъже със сексуални смущения да вдигнат самолета...."Е, хайде! На всеки се случва....."
Само като го погледнеш, ти става ясно, че като кацне, от самолета веднага скача да се напорка в нЕкоя кръчма и после ходи по курви.
Опасни са тия учебници, ей :)

eddito каза...

Шефе, сам не знаеш колко си прав!